fermentatie

“Ik vond de workshop geweldig. Mijn hoofd duizeling van alle informatie.”
“Wat een verrassing, deze dag!
Zorgvuldig uitwerkte informatie heeft Verena.Gebaseerd op het pionierswerk van natuurlijk werkende artsen en onderzoekers uit diverse landen op aarde…”

“Ik vond de workshop geweldig. Mijn hoofd duizeling van alle informatie.”
“Wat een verrassing, deze dag!
Zorgvuldig uitwerkte informatie heeft Verena.Gebaseerd op het pionierswerk van natuurlijk werkende artsen en onderzoekers uit diverse landen op aarde…”

basis fermentatie en gefermenteerde sappen

Ons lichaam bevat 2-3kg goede bacteriën – zonder deze zouden wij mensen niet eens kunnen existeren. Hoe verschillender deze bacteriën zijn, des te sterker het immuunsysteem van ons lichaam is en des te vitaler wij ons voelen! Vele wetenschappelijke studies onderbouwen het positieve effect van de consumptie van gefermenteerde producten op  lichamelijk -, mentaal- en emotioneel niveau. Maar ook hier geldt: hoe gevarieerder de gefermenteerde producten zijn, die wij tot ons nemen, hoe voordeliger het voor ons is!

Wij leven in een wereld, waarin nog maar 5% van de bevolking gezond is (volgens de WHO). De meeste voedingsmiddelen die op de markt zijn, zorgen met hun inhoudsstoffen voor een ziekmakend lichaamsmilieu.

Gefermenteerde producten kunnen wegens logistieke redenen moeilijk in supermarkten verkocht worden, maar zijn gelukkig zeer gemakkelijk zelf te produceren!

Heb je zin in:

– *LEVENSmiddelen (*middelen, die jouw leven ondersteunen), die gemakkelijk te bereiden zijn?
– gunstige gevarieerde voeding vol smaaksensaties?
– je goede humeur in eigen handen te nemen?

Je leert je eigen powerkraut te maken (zonder zout!) en de basisprincipes van het inmaken van alle groentes in melkzuur. Tevens leer je je eigen *vitaalsap-dranken te maken, die vol levensenergie en biofotonen zijn.(*deze dranken gebruikt bv. de arts Dr. John Switzer als basistherapie tegen kanker!)

nog geen nieuwe datum!
Malbergstraat 29, Voerendaal
kosten:45,-(incl. 2l weckpot met vitaalsap, eigen powerkraut, gefermenteerde hot chilisaus, eentiële  informatie incl. handout, recepten en een veelzijdig inspirerende versnapering)
 

Kombucha en waterkefir

KOMBUCHA…-er is veel te lezen, en nog meer zelf te ervaren. Een bijzonder zwam/schimmel, die van oudsher wordt bereid. Een traditie, die al meer dan 2000 jaar geschiedenis schrijft en van generatie naar generatie werd overgedragen. De arts Dr. John Switzer schrijft in zijn boek “wildkräuter vitalkost therapie” dat Ronald Reagan, de voormalig Amerikaans President zijn darmkanker alternatief heeft genezen. Er is niet veel over zijn genezingsweg bekend, behalve het feit, dat hij per dag 1 liter kombucha thee heeft gedronken…

In mijn eigen familie wordt deze thee méér dan 30 jaar bereid. Mijn vader en mijn broer waren toen al over de werking op hun immuunsysteem erg enthousiast.  Maar ik vond de zwammen als kind zijnde gewoon een beetje griezelig. Pas sinds dat ik mijzelf  voor wetenschap en de darmgezondheid (het microbioom) interesseer, kwam de zwam weer op mijn pad. Een van mijn vader doorgegeven scooby heeft mijn eigen theecultuur laten ontstaan.☺

Waterkefir….- ook een gefermenteerde drank met een laaaaaaaaaaaang traditie! Op basis van waterkefir-korrels, water, suiker en fruit kun je alle kanten van smaken op. Voor een nóg betere smaak en werking op ons microbioom laat ik deze altijd 2x fermenteren. Super simpel, super effectief en super lekker!!!

nog geen nieuwe datum!
Malbergstraat 29 Voerendaal

kosten: 45,- (incl. 2l weckpot,0,5l fles met kombucha, kombucha-zwam, biologisch groene thee en zwarte thee, waterkefirkorrels, handleiding met recepten, versnapering)