fermentatie 2

Welkom in de wereld van Kombucha en Waterkefir

KOMBUCHA.…-er is veel te lezen, en nog meer zelf te ervaren. Een bijzonder zwam/schimmel, die van oudsher wordt bereid. Een traditie, die al meer dan 2000 jaar geschiedenis schrijft en van generatie naar generatie werd overgedragen. De arts Dr. John Switzer schrijft in zijn boek “wildkräuter vitalkost therapie” dat Ronald Reagan, de voormalig Amerikaans President zijn darmkanker alternatief heeft genezen. Er is niet veel over zijn genezingsweg bekend, behalve het feit, dat hij per dag 1 liter kombucha thee heeft gedronken…

In mijn eigen familie wordt deze thee méér dan 30 jaar bereid. Mijn vader en mijn broer waren toen al over de werking op hun immuunsysteem erg enthousiast.  Maar ik vond de zwammen als kind zijnde gewoon een beetje griezelig. Pas sinds dat ik mijzelf  voor wetenschap en de darmgezondheid (het microbioom) interesseer, kwam de zwam weer op mijn pad. Een van mijn vader doorgegeven scooby heeft mijn eigen theecultuur laten ontstaan.☺

Waterkefir….- ook een gefermenteerde drank met een laaaaaaaaaaaang traditie! Op basis van waterkefir-korrels, water, suiker en fruit kun je alle kanten van smaken op. Voor een nóg betere smaak en werking op ons microbioom laat ik deze altijd 2x fermenteren. Super simpel, super effectief en super lekker!!!

nog geen nieuwe datum!
Malbergstraat 29 Voerendaal

kosten: 45,- (incl. 2l weckpot,0,5l fles met kombucha, kombucha-zwam, biologisch groene thee en zwarte thee, waterkefirkorrels, handleiding met recepten, versnapering)